„Interpretări tendențioase”. Vlad Filat:  Nici eu, nici colegii mei din echipa PLDM, nu am formulat pretenții asupra Bucovinei de Nord…

„Interpretări tendențioase”. Vlad Filat: Nici eu, nici colegii mei din echipa PLDM, nu am formulat pretenții asupra Bucovinei de Nord…

Vlad Filat, președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), „în legătură cu interpretările tendențioase și manipulatorii publicate de un așa numit portal de știri” referitoare la declarațiile sale în cadrul Congresului recent al PLDM a venit cu unele precizări.

„1. Atât titlul, cât și conținutul informației nu au legătură cu declarațiile mele.

2. Nici eu, nici colegii mei din echipa PLDM, nu am formulat pretenții asupra Bucovinei de Nord sau oricărui alt teritoriu aflat în granițele recunoscute internațional ale Ucrainei.

3. Mesajul meu și mesajele colegilor mei din echipa PLDM s-au referit exclusiv la Republica Moldova în contextul dezideratului reunificării celor două state românești în conformitate cu tratatul de la Helsinki și alte documente internaționale și naționale, și nu au vizat sub nici o formă Ucraina.

4. Am respectat, în calitate de Prim-ministru al Republicii Moldova, și respect în continuare integritatea teritorială a Ucrainei în granițele ei recunoscute internațional” – a declarat politicianul, într-o postare pe Facebook, îndemnând „cititorii să ignore mesajele tendențioase, cu conținut mincinos și manipulator. Ele împiedică construcția unei înțelegeri adevărate și opinii obiective despre oameni, declarații, intenții și fapte”.

Fostul Premier a solicitat, în mod public, respectuos autorităților competente ale Republicii Moldova să-și facă treaba, împiedicând și sancționând aceste exerciții de manipulare și dezinformare.

„Sunt prea multe lucruri importante de făcut ca să ne consumăm timpul pe manipulări și minciuni deșarte” – a conchis Vlad Filat.

Share