Instituțiile, care prezintă rapoarte Parlamentului, vor fi audiate de Comisia economie, buget și finanțe

Instituțiile, care prezintă rapoarte Parlamentului, vor fi audiate de Comisia economie, buget și finanțe

Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, astăzi, planul audierilor pentru sesiunea de primăvară-vară a anului 2023. 

În perioada februarie-martie, deputații vor audia raportul privind rezultatele monitorizării modului de implementare a Legii privind reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător și raportul de performanță a Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.

Pe parcursul lunilor mai-iunie vor fi audiate rapoartele privind ajutoarele de stat acordate Republicii Moldova, precum și cu privire la activitatea Consiliului Concurenței, a Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, a Băncii Naționale a Moldovei, a Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar, a Comisiei Naționale a Pieței Financiare. De asemenea, este planificată audierea Agenției Proprietății Publice privind exercitarea activității de administrare a întreprinderilor de stat, a societăților comerciale cu capital de stat ori cu capital de stat și privat, inclusiv în componența consiliilor acestora.

Planul mai conține audierea raportului anual al Guvernului cu privire la executarea bugetului public național și a componentelor acestuia pentru anul 2022, care este preconizată pentru luna iulie.

Audierile și consultările publice în cadrul comisiilor permanente, evaluarea ex-post juridică de impact a actelor normative se încadrează în funcția de control parlamentar și sunt realizate în conformitate cu Regulamentul Parlamentului și a Hotărârii Parlamentului privind domeniile de activitate ale comisiilor permanente.

Share