Încă două terenuri de joacă au fost construite de echipa Partidului „ȘOR” în două localități din țară
Bucurie mare pentru copii și părinții lor din satul Cigârleni, raionul Ialoveni, și Iujnoe, raionul Cahul. Câte un teren de joacă pentru cei mici au fost construite și inaugurate recent de echipele Partidului „ȘOR” și Platformei „Pentru Moldova” în cele două localități.
Cigârleni este un sat mare și frumos, amplasat în apropiere de Chișinău. Cu toate acestea, în localitate nu exista un teren de joacă. Cei mici se jucau pe unde apucau – în stradă, în fața porților sau în curțile caselor. Acum, ei au posibilitatea să socializeze pe un teren sigur, bine amenajat.
„De acum încolo vor avea posibilitatea să petreacă timpul pe un teren de joacă bine amenajat”, spune o localnică.
„Mamele și noi, bunicuțele, am sădit flori și copaci în jurul terenului. E un teren foarte frumos. Sănătate celor care au făcut proiectul”, spune o altă localnică.
Terenul de joacă de la Cigârleni a fost amenajat la inițiativa lui Ilan Șor. Liderul Partidului „ȘOR” susține că este bucuros să constate că proiectul dedicat copiilor, pe care l-a lansat vara trecută, continuă și că s-a dovedit util. „Până acum, echipa mea a construit și a amenajat peste 35 de locuri de joacă în satele din țară. Pe viitor, proiectul va căpăta amploare. Vom construi și vom moderniza spații de joacă în peste o sută de localități rurale. Asta înseamnă că peste o sută de copii și părinții lor vor petrece timp de calitate împreună, mai ales în vacanța lungă de vară care, iată, se apropie”, a spus Ilan Șor.
La rândul său, primarul satului Cigârleni, Sergiu Erizanu, susține că realizarea proiectului a fost solicitat de cetățeni.
„Este investiția noastră pentru tânăra generație. Echipa noastră dovedește că vorbește puțin, dar face multe fapte bune pentru cetățeni. Vom implementa și alte proiecte necesare comunității noastre”, a spus primarul, mulțumindu-i lui Ilan Șor pentru susținere.
„Câte un teren de joacă pentru fiecare sat” este proiectul de suflet al lui Ilan Șor, dar și a întregii echipe, spune deputatul Marina Tauber, vicepreședintele Partidului „ȘOR”.
„Prin astfel de proiecte, aprindem în oameni speranța pentru un viitor mai bun și sigur alături de echipa lui Ilan Șor. Oamenii de la țară merită condiții decente de trai. Europa trebuie adusă acasă nu teoretic, dar prin fapte concrete”, a menționat Marina Tauber.
Faptul că în satul Iujnoe din raionul Cahul, la inițiativa deputatului Elena Bacalu din Platforma „Pentru Moldova”, cu susținerea echipei lui Ilan Șor, a fost construit un teren de joacă care i-a bucurat mult pe oamenii din localitate.
„Noi suntem foarte bucuroși că există în țara noastră oameni cu suflet mare, care se gândesc la locuitorii satelor mici și au adus astăzi bucurie și zâmbete pe buzele copiilor noștri”, spune Larisa Bichir, directoarea grădiniței din Iujnoe.
„Este un teren de joacă frumos și bine amenajat”, spune un băiețel.
„Îi mulțumim mult Elenei Bacalu și Partidului „ȘOR”, adaugă o altă localnică.
Satul Iujnoe are nici 800 de locuitori, dar aici deja au fost realizate câteva proiecte în beneficiul oamenilor.
„Acest teren de joacă a fost făcut cu eforturile deputatului Elena Bacalu, care a fost susținută de Partidul „ȘOR” și Platforma „Pentru Moldova”. Eu și echipa mea am făcut mereu tot posibilul ca să apropiem standardele de viață din sat la cele din orașe”, spune primarul satului, Ghenadie Focșa.
Satul Iujnoe se află pe circumscripția nr.42 Cantemir/Cahul, unde, la ultimele alegeri parlamentare, Elena Bacalu a obținut încrederea alegătorilor.
„Încercăm să le facem oamenilor viața mai frumoasă. Ne propunem ca cei mici să aibă niște amintiri frumoase din anii copilăriei lor. Echipele Partidului „ȘOR” și Platformei „Pentru Moldova” au realizat deja câteva zeci astfel de proiecte”, a menționat Elena Bacalu.
Proiectul „Câte un teren de joacă pentru copii în fiecare sat” a fost lansat de Ilan Șor la sfârșitul lunii iulie 2020. Acesta prevede amenajarea terenurilor de joacă în localitățile conduse de primari ai Partidului „ȘOR”. Până acum au fost construite și inaugurate în jur de 40 de terenuri de joacă în localitățile din peste 15 raioane ale țării.
Mihaela Rotari