În Republica Moldova ar putea fi creat un sistem modern de gestionare a sub-produselor de origine animală, care nu sunt destinate consumului uman

În Republica Moldova ar putea fi creat un sistem modern de gestionare a sub-produselor de origine animală, care nu sunt destinate consumului uman

Republica Moldova va aloca un lot de teren pe care urmează să fie creat un sistem modern de gestionare a sub-produselor de origine animală, care nu sunt destinate consumului uman. În cadrul ședinței de astăzi, membrii Comisiei agricultură și industrie alimentară au aprobat raportul pentru un proiect de lege care prevede acest lucru.

Crearea sistemului de gestionare a sub-produselor de origine animală va avea loc în cadrul Proiectului ”Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P).

Lotul de teren pe care urmează să fie amplasată unitatea de procesare a sub-produselor de origine animală are o suprafață totală de peste 96 de ha și, în prezent, se află în gestiunea Întreprinderii de Stat ”Stațiunea Didactică Experimentală Criuleni” (SDE Criuleni). Acesta a fost identificat în urma unei analize realizate de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul agriculturii (UCIMPA), o echipă de experți internațională și cu suportul Agenției Proprietății Publice. Totodată, va fi necesară schimbarea destinației terenului – din agricol în pentru construcții.

Proiectul de lege urmează să fie propus spre examinare în plenul Parlamentului.

Share