În localitatea Bașcanului Evghenia Guțul a început renovarea trotuarelor

În localitatea Bașcanului Evghenia Guțul a început renovarea trotuarelor

Proiectul privind construcția drumurilor și trotuarelor în localitățile din UTA Găgăuzia se extinde de la o zi la alta. Echipa lui Ilan Șor și a bașcanului Evghenia Guțul a dat startul renovării trotuarelor în satul Etulia, localitatea de baștină a noului guvernator. Guțul a promis că lucrurile bune nu se opresc aici și că, încet, încet, vor fi rezolvate și celelalte probleme cu care se confruntă comuna Etulia.

Bașcanul Evghenia Guțul a recunoscut că, ori de câte ori vizitează satul natal, are mari emoții.

„Zilnic, vizitez mai multe localități din Găgăuzia, dar nicăieri nu mă încearcă emoții atât de mari, așa cum se întâmplă când vin în localitatea natală – Etulia. Încă în campania electorală am anunțat că, indiferent de sprijinul pe care o să mi-l acorde consătenii mei, vom realiza proiecte frumoase în această localitate. Toate promisiunile pe care le-am făcut, le vom îndeplini. Încet, încet, ne atingem scopurile. Da, acum nu ne este ușor, de mai bine de trei săptămâni nu este aprobată componența Comitetului Executiv propusă de echipa noastră, dar vom face compromisuri cu aleșii din Adunarea Populară și vom demonstra că noi vrem să lucrăm pentru binele comun”, a accentuat bașcanul Evghenia Guțul.

La rândul său, Iurie Cuznețov, consilier în administrația publică, a menționat că atât timp cât va exista încredere și susținere din partea oamenilor, Găgăuzia se va schimba în bine.

„Datorită colaborării dintre primăria comunei Etulia și echipa bașcanului, Găgăuzia a început o viață nouă. Pietricică cu pietricică, vom construi toate localitățile din regiune. Pentru a reuși să implementăm proiectele pe care le-am planificat, e nevoie de răbdare, timp și putere. Vă mulțumim pentru încredere și susținere”, a fost mesajul transmis de Cuznețov.

În context, primarul satului Etulia, Serghei Cuidjuclu, s-a arătat mândru că localitatea pe care o administrează se bucură de sprijinul noului bașcan al Găgăuziei.

„Sunt foarte bucuros că am dat startul primului proiect de infrastructură, la Etulia. Salutăm sprijinul bașcanului Evghenia Guțul. Avem multe de făcut, multe proiecte de implementat, dar gheața s-a spart și cred că vom finaliza toate proiectele planificate și vom face ca Etulia să devină unul dintre cele mai frumoase localități din regiune. Primul proiect din satul nostru prevede construirea trotuarelor. Sperăm că, până la sfârșitul anului, vom finaliza toate lucrările de construire a trotuarelor și vom construi și drumuri”, a afirmat primarul satului Etulia.

Localnicii sunt încrezători că localitatea lor se va transforma, iar Găgăuzia va deveni un plai de vis, odată ce în fruntea autonomiei a fost ales un reprezentant al Partidului „ȘOR”.

„Fără îndoială, proiectele care au fost anunțate ne bucură. Suntem convinși că vor fi realizate multe lucruri frumoase pentru satul nostru, avem încredere în echipa lui Ilan Șor, care știm că nu minte”, a spus o locuitoare a satului Etulia.

„Odată ce Partidul „ȘOR” va prelua administrarea localității noastre, suntem convinși că situația se va îmbunătăți”, a menționat o altă femeie.

Echipa lui Ilan Șor a inaugurat primul proiect de infrastructură din regiune, în data de 15 august, în comuna Svetlîi, acolo unde a fost construit un drum. Între timp, sunt reparate concomitent patru porțiuni de drum secundar din satul Bugeac, raionul Comrat, care vor fi date în exploatare în luna septembrie.

Share