În comuna Zorile din raionul Orhei, a fost amenajat un parc și construită o estradă de vară, la inițiativa echipei Partidului „ȘOR”

În comuna Zorile din raionul Orhei, a fost amenajat un parc și construită o estradă de vară, la inițiativa echipei Partidului „ȘOR”

Primele proiecte privind modernizarea completă a comunelor și satelor din raionul Orhei, conform Strategiei de dezvoltare a raionului Orhei pentru anii 2022-2027, intitulată „Raionul Orhei, raion de vis”, au fost finalizate. În comuna Zorile, prima localitate din cele 14 care vor fi transformate anul acesta, a fost amenajat un parc și construită o estradă, unde atât copiii, cât și vârstnicii au posibilitatea să petreacă timp liber de calitate, alături de cei dragi.

Potrivit primarului comunei Zorile, Igor Panfil, lucrările de amenajare a scuarului și de construcție a estradei de vară au fost efectuate într-un termen record, mai exact, aproape o lună. Costul lucrărilor se ridică la peste un milion de lei.

„În noul scuar, au fost instalate 16 bănci, coșuri de gunoi, peste 300 de metri pătrați de pavaj. Estrada de vară are aproape 50 de metri pătrați. De asemenea, au fost instalate peste 60 de corpuri de iluminat care înfrumusețează atmosfera din localitate. Îi mulțumim deputatului Ilan Șor, întregii echipe a Partidului „ȘOR” și Consiliului Raional Orhei și tuturor celor care au contribuit la realizarea acestor două proiecte, conform tuturor cerințelor înaintate”, a menționat Igor Panfil.

Cu ocazia inaugurării celor două proiecte, echipa Partidului „ȘOR” a organizat un eveniment festiv, care a adunat toți localnicii bucuroși de faptul că a lor comună se dezvoltă cu pași rapizi.

„E feeric, frumos, interesant mai ales pentru copii. Și noi, adulții suntem uimiți și ne simțim bine în această atmosferă faină”, a spus o tânără.

„Este foarte frumos și bine, am așteptat mult timp ca să avem și noi un loc în care să ne putem întâlni cu toții, atât copiii, cât și vârstnicii”, a afirmat o pensionară.

„Sunt încântată, este foarte frumos și mă bucur că s-a organizat așa ceva pentru satul meu natal. Am plecat de mult timp din sat, dar acum revin cu o plăcere și mai mare. În comuna noastră s-au produs foarte mari schimbări și asta mă bucură”, a spus o mămică.

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a declarat că proiectele de infrastructură și nu numai din raionul Orhei sunt implementate datorită încrederii cetățenilor în echipa lui Ilan Șor.

„Primul merit, care a făcut posibilă implementarea acestor proiecte, le aparține locuitorilor comunei Zorile. Dvs. ați îndrăznit să visați și să vă asumați curajul de a crede că visurile se pot îndeplini. Un alt mare merit mare îl are președintele Ilan Șor. Îi mulțumim pentru tot efortul și pentru toate proiectele realizate în raionul Orhei. Nu ne este ușor să mișcăm lucrurile, mai ales când totul se scumpește. Cu toate acestea, raionul Orhei este un model de dezvoltare și un exemplu demn de urmat pentru toată țara”, a precizat Dinu Țurcanu.

Totodată, vicepreședintele raionului Orhei, Tatiana Platon, a menționat că proiectele de dezvoltare a acestui raion nu se opresc aici.

„Vă felicit cu ocazia acestor două proiecte minunate. Să știți că sunteți privilegiați. Comuna Zorile este prima localitate care face parte din Strategia de dezvoltare a raionului Orhei. Mulți au luat în derâdere această strategie, nu credeau în acest proiect, cam tot asta spuneau despre promisiunile făcute de Ilan Șor, în 2015. Au început să ne dea dreptate când au văzut că multe dintre probleme se rezolvă. Dvs. ne-ați oferit posibilitatea să construim un raion de vis, iar noi ne ține de cuvânt, așa cum facem întotdeauna”, a menționat Tatiana Platon.

Cu un mesaj de felicitare pentru localnici a venit și liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. Potrivit lui, inaugurarea estradei de vară și a parcului din comuna Zorile vine să demonstreze încă o dată că echipa formațiunii sale se ține de cuvânt, că lucrează pentru oameni și așa va face și de acum încolo.

„Acest proiect grandios nu a rămas doar pe hârtie, nu a fost un motiv de laudă așa cum le este specific pentru cei de la guvernare, ci unul care se pune în aplicare. Pentru mine și echipa mea, vremurile bune înseamnă drumuri bune, străzi iluminate, școli și grădinițe modernizate, cât mai multe parcuri și locuri de agrement unde atât copiii, cât și adulții să aibă unde își petrece timpul liber, unde să se plimbe, sta de vorbă unii cu alții și se împrieteni. Din acest motiv, eu și echipa mea, vom continua să construim satele și orașele din țara noastră, astfel încât acestea să devină locuri de suflet și de vis. Vă îndemn să luptăm împreună pentru drepturile noastre și pentru o viață bună, la noi acasă. Totodată, vă îndemn să luptăm, pentru a scăpa cât mai curând de toți cei care ne pun piedici și vor cu tot dinadinsul să distrugă Moldova”, a menționat Ilan Șor.

Anterior, în comuna Zorile, din care face parte satul cu aceeași denumire, precum și Inculeț și Ocnița-Țărani, echipa Partidului „ȘOR” a adus lumina pe străzi și a construit terenuri de joacă pentru copii. Totodată, în această comună, a fost implementat proiectul „Magazine sociale”, iar, recent, a fost asfaltată o altă porțiune importantă din localitate.

Potrivit Strategiei de dezvoltare durabilă a raionului Orhei, echipa Partidului „ȘOR” își propune ca, în 2022, să modernizeze următoarele localități: Zorile, Ocnița-Țărani, Inculeț, Bulăiești, Mîrzești, Mîrzaci, Morozeni, Breanova, Ghetlova, Hulboaca, Noroceni, Biești, Cihoreni și Slobozia-Hodorogea. Până în 2027, vor fi dezvoltate toate localitățile din raion.

Share