Ilan Șor: Cer să fiu ascultat în Parlament despre frauda bancară. Deputații și cetățenii trebuie să cunoască adevărul

Ilan Șor: Cer să fiu ascultat în Parlament despre frauda bancară. Deputații și cetățenii trebuie să cunoască adevărul

Deputatul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, îi solicită președintelui Parlamentului, Igor Grosu, să i se ofere posibilitatea să-și spună punctul de vedere privind cererile de ridicare a imunității sale parlamentare, la ședința de joi a legislativului, când se va examina acest subiect. Un demers oficial în acest sens a fost depus în adresa șefului legislativului de către fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR”.

„Dle președinte al Parlamentului, Igor Grosu, domnilor parlamentari, sunt un deputat ales de popor, la fel cum sunteți și dvs. Pentru mine au votat cetățenii Republicii Moldova, la fel ca și în cazul dvs. Am aceleași drepturi ca și voi. Solicit să mi se ofere posibilitatea, conform legii, să intervin prin skype, pentru a-mi spune punctul de vedere în ceea ce privește cererile privind ridicarea imunității mele parlamentare. Am dreptul ca, înainte de a se pune la vot această chestiune, să fiu ascultat de către deputați și cetățeni. Eu nu mă țin de imunitate. Puteți să o scoateți ori de câte ori vreți, dar insist ca cetățenii Republicii Moldova și deputații trebuie să afle adevărul despre frauda bancară”, a declarat Ilan Șor într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook.

În același timp, Ilan Șor a reiterat că în 2019, pe numele său, a fost emis un mandat ilegal de arestare și că imediat ce acesta va fi anulat, se va prezenta în fața procurorilor pentru a depune mărturii. Până atunci, însă, Ilan Șor solicită să-și spună poziția în Parlament, în ceea ce privește învinuirile care i se aduc legate de furtul din sistemul bancar.

„Vă asigur că veți auzi multe adevăruri interesante, argumente, dovezi care până acum au fost ascunse de mulți politicieni, funcționari publici și procurori. Voi răspunde cu sinceritate la toate întrebările dumneavoastră. În cazul în care veți respinge solicitarea mea de a fi ascultat, atunci se poate constata că PAS se teme de adevăr, în condițiile în care știe multe subtilități și detalii despre frauda bancară. Nu te teme, Igor, fii bărbat, ai umblat cu vestă antiglonț, dă-mi voi să-mi spun punctul de vedere. Ești obligat să faci asta, conform legii”, a adăugat Ilan Șor.

Totodată, Ilan Șor face apel la reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate în țară noastră cu solicitarea de a fi neutri, de a interveni și îndemna partidul de guvernământ să-i ofere posibilitatea opoziției de a fi auzită.

Reamintim că, marți, membrii Comisiei juridice a Parlamentului au dat curs solicitării procurorului general interimar, Dumitru Robu, de a le ridica imunitatea parlamentară deputaților Partidului „ȘOR”, Ilan Șor și Marina Tauber.

Share