Igor Grosu: O victorie importantă pentru democrația acestei țări

Igor Grosu: O victorie importantă pentru democrația acestei țări

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, califică decizia Curții Constituționale în privința Partidului „Șor” o victorie importantă pentru democrația acestei țări, informează OFICIAL.

Igor Grosu spune că urmează ca instituțiile statului să analizeze care sunt pașii următori pentru a pune în practică decizia Curții.

„Lupta cu politicienii corupți, cu finanțarea ilegală a partidelor a fost una din angajamentele noastre din campanie și rămâne a fi o prioritate pe agenda guvernării. Bandiții folosesc politicul pentru a-și spăla imaginea și a fugi de justiție. Dar indiferent de câte partide-spălătorii de imagine și-ar crea, tot bandiți și organizații criminale vor rămâne.

Un stat slab și sărăcit începe cu corupția din partide. Un stat de drept este acela unde hoții stau la pușcărie, nu fac politică. Finanțarea partidelor din bani furați de la cetățeni va fi sancționată dur, pentru că doar așa putem face curățenie în politică și ne putem asigura că în instituțiile statului ajung oameni integri, care lucrează doar pentru cetățeni”, spune Igor Grosu

Share