Igor Grosu, la Summit-ul Platformei Crimeea: Moldova este și va rămâne alături de Ucraina

Igor Grosu, la Summit-ul Platformei Crimeea: Moldova este și va rămâne alături de Ucraina

La Kiev, la cel de-al 4-lea Summit al Platformei Crimeea, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și-a exprimat, în numele cetățenilor Republicii Moldova, recunoștința pentru sacrificiul imens pe care soldații ucraineni îl fac pe câmpul de luptă de mai bine de doi ani, pentru rezistența de care poporul ucrainean dă dovadă zi de zi, pentru dragostea de țară și dorința lor mare de a trăi în pace, ca Ucraina să rămână liberă și independentă.

Igor Grosu spune că, dacă azi în Moldova este pace este doar datorită eroismului poporului ucrainean.

„Noi, moldovenii, nu putem dezamăgi, prin votul nostru vom demonstra că vrem să facem parte dintr-o lume a păcii și a libertății, deoarece Ucraina are nevoie de vecini prieteni, în care să aibă încredere și cu care să poată colabora și Moldova este și va rămâne alături de Ucraina.

De asemenea, am reafirmat susținerea noastră pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, dar și angajamentul de neclintit al Moldovei pentru restaurarea păcii în Ucraina și în Europa. Chiar dacă noi avem resurse limitate, vom depune în continuare toate eforturile să ajutăm cu tot ce putem, inclusiv în cadrul formulei de pace a Ucrainei”, a menționat Igor Grosu.

Share