Igor Grosu, la întrevedere cu Președintele Georgiei: Ne dorim o cooperare mai intensă în domeniul comercial-economic

Igor Grosu, la întrevedere cu Președintele Georgiei: Ne dorim o cooperare mai intensă în domeniul comercial-economic

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a salutat-o la Chișinău pe Președinta Georgiei, Salome Zurabișvili, care se află într-o vizită oficială în țara noastră, informează OFICIAL.

În cadrul discuțiilor, oficialii au constatat că Republica Moldova și Georgia se confruntă cu aceleași provocări cum ar fi – securitatea energetică, cibernetică și informațională.

„Am discutat despre agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina și că țările noastre din prima zi au condamnat războiul, iar mai bine de 8 luni suntem alături de poporul ucrainean prin a le oferi adăpost și hrană. De asemenea, ultimele evenimente din regiune, ne arată că trebuie să fim pregătiți pentru un nou aflux de refugiați sezonieri, deoarece Federația Rusă atacă infrastructura critică, iar mii de ucraineni rămân fără energie electrică și căldură.

Am menționat, totodată, că ne dorim o cooperare mai intensă în domeniul comercial-economic și că trebuie să dezvoltăm cât mai multe lanțuri logistice.

Un alt subiect abordat a fost aspirațiile europene ale țărilor noastre. Am declarat că moldovenii au demonstrat clar la ultimele alegeri că viitorul nostru este Uniunea Europeană, iar statutul de țară candidată ne face să fim și mai determinați în agenda noastră de reforme”, spune Igor Grosu.

Share