Igor Grosu, la Ialoveni: Am vorbit despre exercițiul important din 20 octombrie și i-am îndemnat să muncim în continuare pentru obiectivul nostru național

Igor Grosu, la Ialoveni: Am vorbit despre exercițiul important din 20 octombrie și i-am îndemnat să muncim în continuare pentru obiectivul nostru național

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a mers în raionul Ialoveni, iar vizita de lucru a început cu o discuție cu primarii și responsabilii de instituții de aici.

Programele „Satul European” și „Satul European Expres” au ajuns practic în toate cele 34 de localități din raionul Ialoveni, iar suma investițiilor este de peste 100 milioane de lei.

„Astfel, în ultimii 3 ani, au fost modernizate grădinițele, școlile, casele de cultură, construite terenuri de joacă și de fotbal, reparate drumurile, străzile iluminate și gospodăriile asigurate cu apă. Pentru anul 2024, primarii și administrația publică locală din Ialoveni, cu care am discutat astăzi, și-au propus să continue aceste proiecte care au drept scop să modernizeze satele și orașele noastre, asigurând condiții demne de trai pentru fiecare locuitor. În raionul Ialoveni, printre priorități, de asemenea, se enumeră dezvoltarea rețelelor de apă și canalizare, care la moment acoperă circa 20 la sută, dar și crearea condițiilor necesare pentru a a trage cât mai multe investiții.

Cu primarii din Ialoveni, am vorbit și despre exercițiul important din 20 octombrie și i-am îndemnat să muncim în continuare pentru obiectivul nostru național – cel de a pregăti Republica Moldova pentru aderare până în 2030”, a spus Igor Grosu.

Share