Igor Grosu: E trist că deputații din Parlament nu se vaccinează în timp ce pretind că vin cu audieri, inițiative…

Igor Grosu: E trist că deputații din Parlament nu se vaccinează în timp ce pretind că vin cu audieri, inițiative…

În Parlament, aleșii poporului au discutat despre procesul de vaccinare a deputaților și angajaților Parlamentului, transmite OFICIAL.

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Vladimir Odnostalco a spus că fiecare conducător răspunde de subalternii săi și dacă nu s-a putut organiza procesul de vaccinare și să fie convinși oamenii, e altă întrebare.

„Câți reprezentanți ai guvernării, rude, prieteni s-au vaccinat? Câți secretari, conducători de agenții s-au vaccinat și câți dintre ei au primit certificate ilegale?”, a întrebat deputatul.

În replică, Președintele Parlamentului, Igor Grosu a spus că în această săptămână s-a înregistrat o stagnare la capitolul vaccinare.

„Pentru mine e o misiune imposibilă să conving unii colegi antivaxeri înveterați. Poate urmați calea colegului, vă depuneți mandatul și vă vaccinați? Un deputat mai mult s-a vaccinat. Dumneavoastră sunteți convingători în toată diareea verbală pe care o debitați? Sunteți campioni la capitolul nevaccinare. E trist că deputații din Parlament nu se vaccinează în timp ce pretind că vin cu audieri, inițiative, haideți să nu fim ipocriți. Vaccinați-vă, după asta ridicați drapelul pro-vaccinare și grija față de popor”, a spus Igor Grosu.

Deputatul BCS, Vasile Bolea a rugat Președintele Parlamentului să discute cu parlamentarii și să fie organizate cursuri privind cunoașterea regulilor și să-l aplice deputații întocmai. „Când un deputat vorbește și prezintă vreun proiect, să nu comentați ce vorbește deputatul”, a spus Bolea.

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Bătrâncea i-a reamintit Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, că nu are dreptul să comenteze deputații.

„Ei au fost aleși de cetățeni și reprezintă cetățenii. Vă rog să vă abțineți de la declarații precum „diaree verbală” și „ipocrizie”. Un an am fost martori la diareea verbală când am avut un Guvern care a adus protocoale, vaccinuri și am ajuns acum la situația când avem un Prim-ministru instabil, care nu poate veni în Parlament. Am ajuns să vedem cum cetățenii sunt vaccinați în lipsă totală a normelor sanitare, când cetățenii nu sunt supravegheați primele 15 minute după vaccin, iar procesul de vaccinare e la nivel de evul mediu. Ați fost în opoziție, așa e politica, toți suntem aici vremelnic. Fiind în opoziție, ați avut mai multe abordări și inițiative și audieri și unele dintre ele au fost acceptate de noi și am avut și stat 2-3 ore cu audieri, pentru ca astăzi să nu ne acceptați nicio inițiativă. Haideți să respectăm Regulamentul și deputații”, a spus Vlad Bătrâncea.

În replică, Igor Grosu a declarat că va uza de dreptul său de Președinte al Parlamentului și va interveni atunci când va considera că este necesar.

În această ordine de idei, deputatul BCS, Corneliu Furculița a reiterat că, conform Regulamentului, deputatul are dreptul la replică, dacă a fost vizat.

Igor Grosu i-a reproșat că, „conform Regulamentului, deputatul poate da dreptul la replică, dacă a fost vizat”.

Deputatul PAS, Dan Perciun s-a referit la discuțiile deputaților:

„Să ne aducem aminte de comportamentul colegilor din opoziție și despre „virusul care trece prin noi ca gripa”, nunțile organizate, negarea existenței virusului și toate acțiunile de comunicare incompetentă luni la rând. Să ne aducem aminte de postările pe Telegram ale unui coleg, care la un moment dat a diferențiat care vaccin e mai bun și care mai rău. Asta continuă și la TV-urile voastre. Mai bine ați discuta cu primarii voștri și ei să discute cu cetățenii pentru a-i convinge să se vaccineze”, a spus Dan Perciun.

Deputații ulterior au parcurs la dezbaterea ordinii de zi.

Cristina Parfeni

Share