Igor Dodon s-a văzut cu o delegație FMI. Ce a discutat!

Igor Dodon s-a văzut cu o delegație FMI. Ce a discutat!

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu membrii Misiunii de monitorizare a Fondului Monetar Internațional (FMI), condusă de Ruben Atoyan, informează OFICIAL.

În acest fel, Președintele țării a oferit mai multe detalii. „Am discutat mai multe chestiuni cu privire la relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și instituția financiară internațională. În special, am examinat perspectivele de relansare a unui parteneriat deplin, care a fost stopat în perioada activității Guvernului precedent al țării noastre. În context, i-am asigurat pe reprezentanții FMI că întreaga conducere a Moldovei, inclusiv Președintele RM, Prim-ministrul și Președintele Parlamentului, cooperează activ pe toate subiectele financiar-economice, iar Guvernul se bucură de sprijinul necesar al administrației Președintelui și al majorității parlamentare”, a scris Dodon, pe Facebook.

Prin urmare, șeful statului a comunicat despre colaborarea cu FMI. „De asemenea, experiența noastră legată de colaborarea cu Fondul Monetar Internațional și alte instituții internaționale ne oferă posibilitatea de a avea un dialog responsabil, profesionist și deschis în toate problemele actuale din economie, sistemul social, financiar-bancar, fiscal și energetic. Am dat asigurări Misiunii FMI că Președintele și Guvernul Republicii Moldova nu intenționează să limiteze statutul independent al Băncii Naționale a Moldovei și a altor instituții regulatorii. Totodată am pledat pentru o activitate transparentă a acestor instituții”, a conchis Dodon.

Mihaela Conovali

Share