Tottenham a făcut cel mai scump transfer din istoria clubului

Tottenham a făcut cel mai scump transfer din istoria clubului

Tottenham reîncepe să facă transferuri, după perioade în care nu a investit niciun euro pentru achiziţii.

Londonezii au oficializat cel mai scump transfer din istoria clubului: au plătit 60 de milioane de euro, plus zece drept bonusuri, pentru mijlocaşul lui Lyon, Tanguy Ndombele, relatează digisport.ro.

Mijlocaşul în vârstă de 22 de ani a semnat un contract până în 2025 cu finalista Ligii Campionilor din acest an.

Francezul a depășit recordul lui Davinson Sanchez, achiziționat acum două sezoane pentru 40 milioane de euro, de la Ajax.

Suma transferului este şi cea mai mare încasată de Lyon pentru un jucător. Recordul era deținut de Alexandre Lacazette, care a fost vândut sezonul trecut pentru 53 de milioane de euro tot unei echipe din Premier League, Arsenal.

Ndombele şi-a început cariera la Amiens, de unde a ajuns în 2017 la Lyon, care a plătit zece milioane de euro pentru transfer (două pentru împrumutul iniţial şi încă opt pentru transferul definitiv). Amiens va primi 20 % din profitul pe care îl face Lyon după cedarea lui Ndombele la Spurs.

Tottenham a mai plătit 11 milioane de euro în această vară şi pentru Jack Clarke, de la Leeds, pe care îl va mai lăsa însă să joace un an pe Elland Road, sub formă de împrumut.

Mihaela Rotari

Share