Igor Dodon s-a văzut cu Irina Vlah. Au discutat despre amânarea datei alegerilor în Găgăuzia

Igor Dodon s-a văzut cu Irina Vlah. Au discutat despre amânarea datei alegerilor în Găgăuzia

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, în cadrul căreia a fost informat cu privire la desfășurarea alegerilor conducătorului regiunii, informează OFICIAL.

„Am avut o întrevedere cu Bașcanul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, care m-a informat despre situația din Autonomie. Ieri, cu o zi înainte de începerea oficială a campaniei electorale, prin decizia Adunării Populare a Găgăuziei a fost anulată data alegerilor conducătorului regiunii, care erau preconizate pentru 19 mai, curent”, a scris Dodon, pe o rețea de socializare.

În același timp, el și-a expus opinia în acest sens. „Mi-am exprimat îngrijorarea în legătură cu eventuala destabilizare a situației din Autonomia Găgăuză”, a conchis Dodon.

De menționat că, alegerile au fost transferate de pe 19 mai pentru 30 iunie curent. O decizie în acest sens a fost adoptată de către Adunarea Populară.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Irina Vlah s-a referit la această decizie. „Transferarea datei alegerilor în iunie, deputații – controlați de Partidul Democrat, urmăresc mai multe obiective. Orice încercare de a schimba data alegerilor bașcanului se consideră ca o încălcare flagrantă a principilor democratice”, a scris Vlah.

Mihaela Conovali

Share