Igor Dodon: „Nu voi semna decretul cu privire la numirea procurorului general – promovat prin afiliere politică sau prin legături de rudenie”

Igor Dodon: „Nu voi semna decretul cu privire la numirea procurorului general – promovat prin afiliere politică sau prin legături de rudenie”

Nu voi semna decretul cu privire la numirea procurorului general care va fi promovat prin afiliere politică sau prin legături de rudenie cu cineva din majoritatea parlamentară. Declarația a fost făcută de Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Ediție Specială” de la Moldova 1, informează OFICIAL.

„Eu nu aș dori să aud despre faptul că e cumătrul, finul, nașul cuiva. Dacă va încerca cineva pe diferite căi să preseze președintele să semneze, nu voi accepta acest lucru”, a spus șeful statului.

Totodată, Președintele a spus că, „dacă într-adevăr ne dorim să realizăm o reformă autentică, haideți să facem acest lucru. Procuror general trebuie să fie un profesionist adevărat”.

Președintele a mai spus că Guvernul a cerut aplicarea încă a unui filtru – comisia de preselecție, și a acceptat, chiar dacă nu e prevăzut de Constituției. „Au fost selectați 4 candidați, dosarele lor trebuie examinate de CSP și să fie desemnat unul, pentru a fi propus spre numire Președintelui. Aceasta e procedura”, a mai spus Dodon, adăugând că, au fost aleși patru candidaturi și constată că sunt nemulțumiri, însă nu e cazul de anulat concursul sau de jucat de-a concursul, pentru că se dă peste cap toată procedura.

Doina Secrieru

Share