Igor Dodon, despre cei care vor Unirea cu România: „Ei trebuie să fie declarați persoane non-grata în Republica Moldova”

Igor Dodon, despre cei care vor Unirea cu România: „Ei trebuie să fie declarați persoane non-grata în Republica Moldova”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul N4, s-a referit la cei care vor Unirea cu România, dar și la guvernarea care va fi după alegerile parlamentare.

„Majoritatea cetățenilor Republicii Moldova nu vor să se unească și nici un fel de Unire nu o să fie. După alegerile parlamentare o să fie o guvernare care va ține mai mult la valorile statalității Republicii Moldova, așa că opinia mea rămâne neschimbată. Eu consider că cei care doresc lichidarea Republicii Moldova, indiferent unirea cu România sau cu Rusia, sau cu Ucraina – ei trebuie să fie declarați persoane non-grata în Republica Moldova. Trebuie de interzis ca ideologie, ca curent politic această activitatea, așa cum e în multe țări”, a precizat acesta.

În același timp, el a vorbit și despre acțiunile autorităților la 1 septembrie, când unioniștii au fost supuși unor altercații din partea oamenilor legii. „Eu aș vrea să cred în sinceritatea celor de la guvernare că au dorit și doresc să stopeze încălcarea legislației din Republica Moldova de către unioniști, aș dori să cred, până ce nu prea cred”, a declarat Dodon.

Mihaela Rotari

Share