Igor Dodon: Conducerea Rusiei nu este indiferentă față de situația din Republica Moldova

Igor Dodon: Conducerea Rusiei nu este indiferentă față de situația din Republica Moldova

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unui interviu pentru tass.ru, s-a referit la relațiile bilaterale cu Federația Rusă, informează OFICIAL. 

„Conducerea Federației Ruse nu m-a presat niciodată pe mine și nici pe socialiști. Moscova, întotdeauna, a fost pentru dezvoltarea relațiilor de prietenie cu Moldova. Acest lucru este în interesul popoarelor noastre, care au o istorie comună de secole”, a declarat Dodon.

În același timp, el s-a referit la interesul Rusiei față de Republica Moldova. „Desigur, conducerea Rusiei nu este indiferentă față de situația din Republica Moldova. Ei doresc relații de colaborare cu conducerea Moldovei, cu ajutorul căreia este posibil de a dezvolta, cu succes, cooperarea bilaterală, pentru a îmbunătăți viața oamenilor din țările noastre”, a mai adăugat Dodon.

Totodată, Dodon a vorbit despre unele publicații în care se comunică despre dezacordul între conducerea Republicii Moldova și cea a Federației Ruse.

„Prostii. Îniante și după ce am devenit președinte, am susținut mereu dezvoltarea unui parteneriat strategic cu Rusia. Și nu intenționez să schimb această poziție. Invitând partidele care au trecut în Parlament – la negocieri, vreau să ajut la crearea unei majorități de guvernământ, care ar împărtăși poziția președintelui în direcția unei politici externe echilibrate”, a conchis Dodon.

Mihaela Rotari 

Share