Igor Dodon anunță despre convocarea Parlamentului în ședință: Voi fi gata să semnez decretul de demisie a Procurorului General

Igor Dodon anunță despre convocarea Parlamentului în ședință: Voi fi gata să semnez decretul de demisie a Procurorului General

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, anunță despre convocarea Parlamentului în ședință, pentru a iniția procedura de demisie a Procurorului General, Eduard Harunjen, informează OFICIAL.

„De mai bine de o lună, împreună cu toată societatea noastră, cu conducerea Parlamentului și a Guvernului Republicii Moldova, i-am cerut dlui Harunjen să-și depună demisia de onoare. Spre deosebire de alți demnitari de stat de rang înalt, Procurorul General actual, instalat în funcție cu semne mari de întrebare sub aspect de legalitate, așa și nu a avut curajul să plece. Chiar de la momentul numirii sale în funcție, am contestat modul în care dl Harunjen a devenit Procuror General”, a scris Dodon, pe Facebook.

În acest fel, șeful statului anunță despre următoarele acțiuni ce vor fi întreprinse.  „În aceste condiții Parlamentul Republicii Moldova se va convoca mâine în ședință, pentru a iniția procedura de demisie a acestei persoane. Conform legislației Republicii Moldova, imediat după efectuarea procedurilor pe dimensiunea legislativă, voi fi gata să semnez decretul de demisie a Procurorului General. Restabilirea și consolidarea statului de drept în Republica Moldova este prioritatea primordială pentru noi și orice încercare de a dinamita acest proces va fi curmată cu toată determinarea”, a conchis Dodon.

Mihaela Conovali

Share