Igor Dodon a inspectat lucrările de reparație a sediului Președinției. Ce a constatat

Igor Dodon a inspectat lucrările de reparație a sediului Președinției. Ce a constatat

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a familiarizat astăzi cu mersul lucrărilor de reparație a sediului Președinției Republicii Moldova, ce se desfășoară cu suportul guvernului Republicii Turcia, informează Oficial.

Într-o postare pe o  rețea de socializare, Igor Dodon a declarat că lucrările decurg conform graficului stabilit.

„Darea în exploatare a sediului renovat, este preconizată pentru data de 27 august – Ziua Independenței Republicii Moldova. Totodată, la inițiativa mea, în fața Președinției, va fi amenajat un scuar al Domnitorilor Moldovei care va fi inaugurat în anul curent – Anul lui Ștefan cel Mare și Sfînt. Menționez, că anume în această clădire a avut loc unul dintre cele mai importante evenimente din istoria Republicii Moldova – semnarea Declarației de Independență a Republicii Moldova. În acest context, anunț că săptămânal vom organiza Ziua Ușilor Deschise în sediul renovat al instituției prezidențiale”, a precizat Dodon.

Totodată, șeful statului a transmis în mod repetat sincere mulțumiri Președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan pentru faptul că a răspuns solicitărilor și a oferit să acopere integral cheltuielile pentru reparația clădirii Președinției.

Mihaela Rotari

Share