Deputat: Este clar că avem o politică unică Moscova-Tiraspol-Președinția de la Chișinău

Deputat: Este clar că avem o politică unică Moscova-Tiraspol-Președinția de la Chișinău

În cadrul unui interviu pentru Ziarul Național, deputatul Partidului Liberal, Lilian Carp a fost întrebat: Dle Carp, chiar dacă este critică la mai multe capitole în ce privește acțiunile guvernării din R. Moldova, Uniunea Europeană continuă să sprijine Chișinăul. Este acesta un credit de încredere acordat principalului partid aflat astăzi la guvernare?

UE a investit prea mult în R. Moldova, mai ales după tragedia din Ucraina, acel război din Donbas, Luhansk, anexarea Crimeei, cu costuri foarte mari din punct de vedere teritorial și al jertfelor umane. UE depune eforturi să nu ajungem și noi în aceeași situație, fiindcă există riscul să fie aplicat și aici același scenariu. Vedem că liderul separatist, Vadim Kransoselski, vorbește tot mai des despre un posibil război, fiind susținut și de la Moscova de diferiți formatori de opinie. De aici mai strigă și Dodon că va face tărăboi… Este clar că avem o politică unică Moscova-Tiraspol-Președinția de la Chișinău.

În asemenea condiții, UE încearcă să păstreze ceea ce a sădit aici. Ea nu are nevoie de un stat care să ajungă la pământ, fiindcă ar pleca din republică și ceilalți care au mai rămas aici, sau de un stat agresiv la hotarul ei, în cazul în care la putere vin socialiștii.

Mihaela Rotari

Share