Iată de ce ar fi avut nevoie Igor Dodon ca astăzi să fie deja președinte al RM!

Iată de ce ar fi avut nevoie Igor Dodon ca astăzi să fie deja președinte al RM!

„Marele câştigător, aşa cum arată rezultatele, este, fără îndoială, Igor Dodon. A obţinut un scor foarte bun, mult peste scorul partidului. A fost candidatul care a furnizat cifre în creştere pe tot parcursul campaniei electorale şi care, cu o prezenţă ceva mai ridicată în Găgăuzia şi în sudul ţării, probabil, astăzi ar fi fost deja preşedintele Republicii Moldova”. Declarația a fost făcută de Doru Petruți, directorul Institutului de Marketing și Sondaje, într-un interviu acordat pentru Europa Liberă.

Potrivit lui, un alt învingător este candidatul Maia Sandu. „Şi aceasta, în primul rând, pentru că un candidat fără resurse, nici măcar considerabile, a reuşit să ia 38% din opţiuni. Și aceasta, cel puţin, a încurcat şi enervat planurile PSRM, un partid care a promovat un candidat cu mult-mult mai multe resurse”, a explicat directorul IMAS.

Doru Petruți mai afirmă că „marele perdant al acestui tur e, fără îndoială, Mihai Ghimpu”. „Un rezultat dezastruos, de-a dreptul, care, în sfârşit, confirmă evoluţia foarte proastă din sondaje pentru candidatul Mihai Ghimpu. Sigur că lucrurile vor fi destul de complicate pentru turul doi”, a subliniat el.

Doina Secrieru

Share