Iată cu cine a avut întrevederi Andrei Năstase în cadrul vizitei sale în România!

Iată cu cine a avut întrevederi Andrei Năstase în cadrul vizitei sale în România!

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Andrei Năstase, pe parcursul săptămânii trecute, a efectuat o vizită în România, transmite Oficial.

La București, Andrei Năstase a fost invitatul Biroului Executiv al Partidului Național Liberal, din care fac parte senatori, deputați, șefi de filiale, consilieri și primari liberali din marile orașe ale țării.

În cadrul ședinței prezidată de Președintele formațiunii, Ludovic Orban, a fost ratificat protocolul de colaborare între Partidul Național Liberal și partidele partenere din Republica Moldova, membre ale Partidului Popular European: Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu. La finalul ședinței președinții celor două formațiuni, Ludovic Orban și Andrei Năstase au făcut declarații pentru presă.

Cu ocazia vizitei sale în capitala României, Andrei Năstase s-a întâlnit și cu o serie de personalități notorii din mediile – academic, universitar, asociativ, de experți și economic, din România.

Obiectivul propus și realizat de către Președintele Platformei DA îl constituie schimbul de experiență și preluarea de bune practici și proiecte de succes în diferite domenii, inclusiv combaterea corupției, eradicarea schemelor de delapidare a banului public și a haosului în administrarea treburilor publice, reformele economice, buna guvernanță în administrația publică locală, mecanismele de atragere  de fonduri europene, inclusiv prin proiecte transfrontaliere în interesul oamenilor.

De o deosebită utilitate a fost întâlnirea Președintelui Platformei DA cu conducerea Universității din București, prof. dr. Mircea Dumitru, ex-ministru al Educației,  rectorul instituției și cu prof. dr. Marian Preda, președintele Senatului. În cadrul întâlnirii au fost discutate problemele actuale ale educației şi cercetării în România şi Republica Moldova şi despre posibilităţile de cooperare în acest domeniu, între cele două ţări.

Andrei Năstase s-a întâlnit și cu rectorul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, prof. dr. arh. Marian Moiceanu. Andrei Năstase a fost interesat de posibilele colaborări atât în domeniul educației, cât și în cel al arhitecturii, un domeniu în care expertiza externă ar fi extrem de utilă pentru Republica Moldova.

O întrevedere fructuoasă a Președintelui Platformei DA a fost și cea cu Lazăr Comănescu, consilier al Președintelui Camerei de Comerț și Industrie a României, fost ministru de externe. În cadrul acesteia s-au identificat posibilități de extindere a colaborării economice între cele două state, inclusiv pe dimensiunea economică a diplomației.

Andrei Năstase a participat și la conferința „Schimbăm România prin educație. La centenar, pe drumul european”, organizată de Platforma România 100. La conferință au participat personalități marcante ale României, precum Dacian Cioloș, fondator al Platformei România 100, Mircea Miclea, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj Napoca, Madlen Șerban, expert, fost director al European Training Foundation, Dragoș Pîslaru de la Comunitatea tematică Social RO100, Bogdan Murgescu, profesor la Universitatea din București și alții.

În aceeași zi, Andrei Năstase a avut o întrevedere cu Dacian Cioloș, fondator al Platformei România 100, fost prim-ministru al României.

Andrei Năstase a fost, de asemenea, invitatul diverselor posturi de televiziune, redacții de ziare și portaluri online.

Doina Secrieru

Share