Iată ce a discutat Președintele Dodon cu reprezentanţii societăţii civile din Transnistria!

Iată ce a discutat Președintele Dodon cu reprezentanţii societăţii civile din Transnistria!

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întâlnire neformală cu reprezentanţii societăţii civile din Transnistria.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a declarat că, întrevederea a avut loc în contextul dezvoltării ideii privind crearea unei Platforme de dialog social pentru împăcare şi conсiliere între cele două maluri ale Nistrului, idee, susţinută și de conducătorul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kiril, în cadrul întrevederii din martie, curent, de la Moscova.

„La eveniment au participat reprezentanţi ai societății civile, cercurilor de afaceri și autorităţilor locale din Transnistria. Am discutat situaţia actuală cu privire la Transnistria, precum şi problemele cu caracter politic, economic şi social. Locuitorii Transnistriei au susținut propunerea de a promova iniţiative constructive ce ţin de soluţionarea problemelor sociale, umanitare şi economice, cu care se confruntă cetăţenii de rând şi pe oamenii de afaceri din Transnistria. În special este vorba despre chestiuni legate de cetățenie, evidența actelor de stare civilă, înlesniri la procurarea poliței de asigurare medicală ș.a. Subliniez importanţa acestei discuţii, deoarece a avut loc înainte de întrevederea pe care o voi avea curând cu Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, cu care voi discuta şi probleme ce ţin de Transnistria”, a precizat Dodon.

Totodată, șeful statului le-a mulţumit participanţilor la întrevedere. „Sunt convins că dialogul în acest format trebuie continuat, deoarece poartă un caracter reciproc util şi contribuie la sporirea nivelului de încredere şi înţelegere între cele două maluri ale Nistrului”, a conchis Dodon.

 Mihaela Roatari

Share