Guvernul are 6 zile ca să satisfacă dolianța a trei partide

Guvernul are 6 zile ca să satisfacă dolianța a trei partide

Guvernul condus de Iurie Leancă are la dispoziție 6 zile pentru a satisface solicitarea Partidului Social Democrat din Moldova, Partidului Regiunilor și Mișcării pentru Uniunea Vamală.  

Membrii acestor partide au desfășurat o acțiune de protest în fața Guvernului, unde au cerut deschiderea a 200 de secții de votare pe teritoriul federației Ruse. Aceștea au adoptat la final și o Rezoluție.

„Cerem, pînă la data de 15 octombrie 2014, adoptarea unei Hotărîri de Guvern privind deschiderea a 200 secții de votare pe teritoriul Federației Ruse, pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, asigurînd astfel dreptul constituțional al cetățenilor Republicii Moldova de participare la vot și transmiterea acestei Hotărîri Comisiei Electorale Centrale”, se spune în document.

Autorii afirmă că, în cazul în care Guvernul nu va aproba această hotărîre, vor considera acțiunile Executivului  drept devieri de la obligațiunile sale, pentru care fiecare membru al Guvernului va trebui să poarte răspundere.

Maria Roșca

Share