Grigoriu: Noi, Platforma DA, am lăsat în Parlamentul R. Moldova un șir de proiecte de legi

Grigoriu: Noi, Platforma DA, am lăsat în Parlamentul R. Moldova un șir de proiecte de legi

„Noi, Platforma DA, am lăsat în Parlamentul R. Moldova un șir de proiecte de legi menite să apere satele noastre, promovând autonomia locală și descentralizarea autentică, să apere produsul autohton și micul business, să apare pensionarii și veteranii, tinerele familii, cadrele didactice și medicale, oamenii din Diasporă. Aceste proiecte trebuiesc votate în noua componență a Legislativului. Sper să existe voință” – a declarat Inga Grigoriu, actual deputat al Platformei Demnitate și Adevăr (DA) în Parlament, informează OFICIAL.

Ea a amintit că Platforma a condus 5 comisii parlamentare de anchetă și le-a dat mură în gură procurorilor.

„Spre regret, Raportul comisiei parlamentare de anchetă privind spălările de bani, pe care am avut onoarea să o conduc, nu a fost înregistrat. Sub acest aspect, vreau să cred că Dumitru Alaiba, în calitate de secretar al comisiei, va găsi formula necesară ca acest document important să se regăsească în circulația proiectelor de legi în noul, deja, Parlament. Acest Raport l-am scris personal, în baza amplei informații obținute de la instituțiile statului. El trebuie să producă efect juridic, astfel, schemele de spălări de bani să fie, cel puțin, reduse. Prin segmentul transnistrean se întâmplă lucruri urâte sub acest aspect și noua guvernare trebuie să dea dovadă de curaj”, a subliniat Grigoriu.

Totodată, politician a spus că regretă că Șor se regăsește printre deputați, iar menirea lui Dodon și Voronin în continuare va fi să facă circ zgomotos de la tribună și de la microfoane. „E bine că interlopul Usatîi nu a acces în Parlament”, a adăugat ea.

Cristina Gurez

Share