Greceanîi: Sunt încrezută că toți deputații nou aleși vor conștientiza responsabilitatea ce le va revine

Greceanîi: Sunt încrezută că toți deputații nou aleși vor conștientiza responsabilitatea ce le va revine

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, după scrutinul parlamentar din 11 iulie, susține că mandatul Parlamentului de Legislatura a X-a a fost incomplet, dar și extrem de dificil – „mai mult de jumătate din această perioadă a fost marcată de pandemie”, adaugă șefia Parlamentului, informează OFICIAL.

„A fost pentru noi toți o experiență fără precedent – fiecare a venit cu inițiative pe care le credea mai bune în această situație de criză, dar nimeni nu a fost indifferent”, comunică șefia Parlamentului.

În pofida restricțiilor pandemice, Greceanîi spune că Parlamentul Republicii Moldova de Legislatura a X-a a adoptat peste 500 de acte normative din toate domeniile, convocându-se în 76 de ședințe plenare: „Este simbolic faptul că printre primele acte votate de deputații de Legislatura a X-a a fost Hotărârea privind adoptarea Declarației cu privire la recunoașterea caracterului captiv al statului Republica Moldova, act prin care se punea capăt regimului oligarhic. Sper că acest exercițiu va fi și pe viitor un avertisment pentru orice tentativă de a institui dictatura în țara noastră”.

În același timp, Greceanîi s-a adresat către candidații la funcțiile de deputat în noua Legislatură: „Orice forță politică ați reprezenta, vă îndemn să puneți în capul mesei interesele țării noastre și cetățenilor ei. Iar sarcina este foarte grea – oamenii așteaptă progrese în toate domeniile, în primul rând, în cele strategice: economie, sănătate, învățământ, justiție, securitate. Sunt încrezută că toți deputații nou aleși vor conștientiza responsabilitatea ce le va revine lor și membrilor viitorului Cabinet de miniștri. Vor fi multe fețe noi în Parlamentul de Legislatura nouă, dar vor fi și personalități cu profesionalism desăvârșit, cu experiență unică și bogată. Acest fapt poate să urgenteze găsirea soluțiilor inteligente și eficiente pentru criza din țara noastră”.

Mihaela Conovali

Share