Gestionarea bugetului Primăriei mun. Bălți. Cum își propun doi candidați să o facă

Gestionarea bugetului Primăriei mun. Bălți. Cum își propun doi candidați să o facă

Pavel Verejanu, candidatul Partidului „Șor” pentru funcția de Primar General al mun. Bălți și Dan Perciun, reprezentantul candidatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Simion Guțu, în cadrul dezbaterilor de la Radio Moldova, au spus cum vor gestiona bugetul Capitalei de nord, dacă vor deveni primari.

„În primul rând, trebuie de analizat structura bugetului. În Orhei nu am majorat nici o taxă, am dublat bugetul local. La noi legea este ok, dar executarea este proastă. Chiar în calitate de specialist în economie este complicat să spui cum stau lucrurile în bugetul Bălțiului. După un audit concret, care ne propunem să-l facem în structura Primăriei și a întreprinderilor subordonate, vom putea să venim cu propunerile de majorare sau micșorare”, a spus Pavel Verejanu.

„În condițiile în care bugetul este mic și o parte din el se transferă în cel de stat, nu putem spune că avem de unde reduce cheltuielile sau să le mărim. După un audit complex vom putea depista unele modificări care pot fi eficientizate. Ceea ce trebuie de făcut este să identificăm resurse externe. Este greu de menținut o infrastructură bună când drumurile se uzează și fondul locativ comunal la fel, cresc cheltuielile în acest caz”, a spus Dan Perciun.

La dezbatere au fost invitați și candidatul Partidului Ruso-Slavean, Oleg Topolnițki, și candidatul Partidului Politic „Partidul Nostru”, Nicolae Grigorișin, dar aceștia nu s-au prezentat.

Dezbaterile au fost organizate în parteneriat cu Asociația „Promo LEX”.

Mihaela Rotari

Share