George Mocanu și Mihaela Spătaru nu vor susține candidatul majorității

George Mocanu și Mihaela Spătaru nu vor susține candidatul majorității

Liberal-democrații George Mocanu și Mihaela Spătaru anunță că nu vor vota actualul candidat la funcția de Prim-ministru.

Considerăm că Republica Moldova trebuie sa aibă un guvern pro-european care să implementeze Agenda de Asociere la Uniunea Europeană. Aceasta ar fi permis evitarea alegerilor anticipate și riscul venirii la guvernare a forțelor străine intereselor cetățenilor care își doresc schimbarea vectorului de dezvoltare a țării. Convingerea noastră privind necesitatea formării unui guvern este rezultatul numeroaselor consultări, inclusiv cu cei mai importanți parteneri externi care sprijină integrarea europeană a Republicii Moldova”, se spune în declarația lansată.

Potrivit lor, ultimele acțiuni de pe scena politică și insistența membrilor coaliției pe o singură candidatură destabilizează societatea.

“Politicienii nu pot acționa împotriva voinței oamenilor. În acest context, nu vom vota actualul candidat la funcția de Prim-ministru. De asemenea, ținând cont de ultimele speculații și uneori acuzații total mincinoase declarăm că nu suntem șantajabili și nu avem alte angajamente care ne-ar influența deciziile. Suntem liberi să acționăm după propria conștiință”, se mai spune în comunicat.

Maria Roșca

Share