Gavrilița: Este inacceptabil faptul că 3 dintre rachetele rusești țintite asupra Ucrainei au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova

Gavrilița: Este inacceptabil faptul că 3 dintre rachetele rusești țintite asupra Ucrainei au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova

Prim-ministrul Natalia Gavrilița spune că a fost îngrozită să afle de atacurile cumplite comise de Federația Rusă împotriva unor ținte civile din Ucraina, care au provocat moartea și rănirea unor oameni nevinovați, precum și distrugerea de locuințe și de obiective de infrastructură civilă, informează OFICIAL.

Premierul a condamnat cu fermitate aceste acte de barbarie, iar gândurile sale se îndreaptă către toți cei care au pierdut oameni dragi din cauza rachetelor căzute în Kiev și în alte orașe.

„Asemenea atrocități trebuie să înceteze de îndată!

De asemenea, subliniez că este inacceptabil faptul că 3 dintre rachetele rusești țintite asupra Ucrainei au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova, punând în pericol aviația civilă – și astfel vieți omenești – pe teritoriul țării noastre. Este o încălcare a suveranității statului nostru care contravine grav dreptului internațional.

Guvernul Republicii Moldova este și va rămâne alături de poporul ucrainean în aceste momente grele! Totodată, supraveghem situația la frontieră și spațiul aerian național pentru a evita riscuri la adresa cetățenilor din țara noastră”, spune Gavrilița.

Share