Fruntaș PAS: După turul 2 vor trebui regândite mai multe lucruri

Fruntaș PAS: După turul 2 vor trebui regândite mai multe lucruri

„Este evident că după turul 2 vor trebui regândite mai multe lucruri, începând, în primul rând, cu abordarea pe justiție. Ceea ce a început ca o practică locală de cumpărare a voturilor a căpătat proporții la scară națională. Rețeaua a crescut, s-a extins și a ajuns să pună în pericol viitorul european al Republicii Moldova. Instituțiile responsabile n-au reușit să contracareze acest fenomen – Orheiul, Bălțiul, Găgăuzia – au fost antrenamente pentru ceea ce s-a întâmplat duminică. Va trebui să ne asumăm această eroare” – a declarat Dan Perciun, vicepreședinte al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), informează OFICIAL.

El a punctat că, „cu siguranță, până în turul 2, instituțiile statului vor face maxim posibil pentru a contracara acest flagel, dar avem de a face deja cu o mașinărie unsă și disciplinată, capabilă să se adapteze”.

„La cum arată tabloul electoral va fi nevoie de o mobilizare excepțională pentru a învinge în turul 2. Fiecare vot în țară va conta. Fiecare vot în diasporă poate face diferența. Sloganul – nu pot ei fura cât putem noi vota e mai actual ca oricând. Țara poate fi salvată de revenirea hoților și bandiților, doar prin implicarea fiecăruia.

Știu că sunt suficiente frustrări acumulate în raport cu ultimii ani. Multe dintre ele de înțeles. Și va veni timpul pentru a le pune pe cântar și a le exprima la urna de vot. Dar acel moment NU este acum. Acum este necesar să ne unim în jurul unui obiectiv simplu – salvarea țării.

Cred că înțelegem cu toții ce înseamnă un președinte aliniat Kremlinului, lui Șor și Platon pentru viitorul Republicii Moldova. Pe fundalul unui asemenea rezultat s-ar putea să nu mai rămână suficienți oameni în țară pentru ca matematic să poată fi păstrată democrația și suveranitatea”, a mai spus politicianul.

Dan Perciun a remarcat că, referendumul a demonstrat că în pofida tuturor obstacolelor, a dezinformării, a corupției electorale, a supărărilor ultimilor ani – există suficienți moldoveni care cred în democrație, libertate, există mai multă lumină decât întuneric. La limită, dar s-a obținut această victorie incontestabilă.

„Mașinăria propagandistică a fost înfrântă și poate fi învinsă din nou în turul 2 – dar doar dacă pune umărul fiecare. Vorbiți cu rudele, cu prietenii, distribuiți informații, deveniți voluntari – este nevoie de ajutorul vostru”, a conchis el.

Share