Echipa Maiei Sandu acceptă condițiile contracandidatului Alexandr Stoianoglo privind desfășurarea dezbaterilor

Echipa Maiei Sandu acceptă condițiile contracandidatului Alexandr Stoianoglo privind desfășurarea dezbaterilor

Adrian Băluțel, șeful de cabinet al Președintelui Maia Sandu – candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate la funcția de Președinte, a venit cu unele precizări în legătură cu mersul discuțiilor pentru pregătirea dezbaterii între candidați, informează OFICIAL.

„Noi am propus ziua de joi în această săptămână ca să oferim cât mai repede cetățenilor această discuție. Se discută încă ziua dezbaterii – noi propunem totuși să fie mai repede, măcar vineri, pentru ca în weekend candidații să aibă timp să meargă în raioane. Echipa noastră a propus studioul televiziunii naționale, echipa contracandidatului a refuzat și a propus o platformă în afara televiziunilor. Noi am acceptat. Echipa noastră a propus un moderator independent, un expert convenit de toți din societatea civilă. Echipa lor a propus să fie 2 moderatori, noi acceptăm și unul, și doi, și trei – acest lucru nu este esențial, dezbaterea contează, nu cine sunt moderatorii. Echipa lor a propus un jurnalist de la Realitatea TV, noi am acceptat. Apoi ei s-au răzgândit și au propus moderator să fie Gheorghe Gonța”, a relatat el.

Adrian Băluțel a mai spus că ei nu cred că e corect să fie 2 moderatori – „nu există moderatorii „noștri” și moderatorii „lor””.

„De aceea, acceptăm condițiile pe care ei le cer pentru a participa. Deoarece noi credem că cetățenii merită o dezbatere cât mai curând și ea este mai importantă decât condițiile în care ea se organizează”, a conchis el.

Share