Fruntaș al Platformei DA: Mă bucur că colegii noștrii de la PAS au însușit lecțiile istoriei contemporane…

Fruntaș al Platformei DA: Mă bucur că colegii noștrii de la PAS au însușit lecțiile istoriei contemporane…

Fostul vicepreședinte al Platformei Demnitate și Adevăr (DA), Alexandru Slusari, fost deputat, susține ideea PAS de a se renunța la concursul pentru desemnarea directorului CNA, transmite OFICIAL.

Alexandru Slusari spune că în contextul în care sistemul administrației publice centrale și justiția sunt afectate de grupări criminale, nu se poate vorbi despre un concurs autentic.

„E nevoie de asumarea politică a Parlamentului și Guvernului legitime. Mă bucur că colegii noștrii de la PAS au însușit lecțiile istoriei contemporane. Apropo, exact aceeași poziția a avut Platforma DA vara 2019. Prima criza în alianța temporară cu PSRM s-a întâmplat anume în cazul cu așa zis concursul la CNA. Fracțiunea noastră a refuzat să-l votăm pe consilierul lui Dodon în funcția de director și unicul meu regret de vot din legislativul precedent ține de faptul că am lăsat să fim convinși atunci de PSRM și PAS. În continuare, anume Platforma DA a refuzat să legifereze rezultatele altui concurs mimat cu judecătorii Curții Constituționale. În perspectivă poziția noastră intransigentă a jucat un rol decisiv în consolidarea Curții Constituționale ca instituției independente și prăbușirea definitivă a regimului mafiot”, spune Slusari.

Fostul deputat este nedumerit de ce nu au fost demiși și înlocuiți în funcții persoane de la ASP, ANSA, ARM: „Sper că este vorba de niște aspecte tehnice, deși am așteptat că ei vor fi demiși la prima ședința executivului nou.”

„La fel, nu înțeleg de ce în cadrul ședinței extraordinare a Parlamentului nu este inclusă chestiunea privind audierea raportului comisiei de anchetă pe patrimoniul sindicatelor, o bună parte din ea fiind înstrăinată cu încălcări grave în interesul lui Șor și Plahotniuc. Nu este clar pentru mine de ce nu se mișcă nimic cu raportul Laundromat, care a fost elaborat de comisia în frunte cu Inga Grigoriu”, se mai întreabă Slusari.

 

Cristina Parfeni

Share