Fracțiunea PAS cere convocarea ședinței CMC. Zinaida Popa: Bugetul Chișinăului pentru 2024 încă n-a fost votat

Fracțiunea PAS cere convocarea ședinței CMC. Zinaida Popa: Bugetul Chișinăului pentru 2024 încă n-a fost votat

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) solicită convocarea ședinței Consiliului pentru data de 11 iunie curent.

În cadrul unei conferințe de presă, Zinaida Popa, șefa fracțiunii PAS în CMC, a declarat că anul 2024 a început prost pentru municipiul Chișinău, deoarece mai multe proiecte vitale nu sunt implementate din cauză că bugetul municipal pentru 2024 încă nu a fost aprobat.

„Dacă Primăria și primarul nu dorește, la solicitarea cetățenilor, PAS a inițiat acel de proiect de buget, pe care îl vom propune să fie votat în cadrul ședinței CMC. De aceea, cerem convocarea ședinței CMC pentru 11 iunie”, a spus ea.

La rândul său, Dumitru Ivanov, vicepreședintele fracțiunii PAS din CMC, a amintit că fracțiunea PAS cere Primăriei Chișinău de jumătate de an să fie prezentat, consultat și supus votului bugetul pentru anul 2024, însă acest lucru nu s-a întâmplat. „Fracțiunea PAS a elaborat un buget alternativ pentru municipiul Chișinău. Am desfășurat circa 10 discuții publice cu societatea civilă, experți și reprezentanți din diverse domenii. Am discutat direct cu oamenii în curți și pe străzi pentru a afla care sunt principalele necesități”, a precizat el.

Share