FOTO//Ce face Andrei Năstase la Washington

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a avut ieri o serie de întrevederi cu oficiali americani și grupuri de experți în domeniul social-politic, în cadrul cărora a fost analizată situația de la Chișinău, se spune într-un comunicat de presă al formațiunii.

Unul din punctele strategice din agendă a fost și Congresul Statelor Unite ale Americii. La Capitol Hill, Andrei Năstase a discutat cu un grup de congressmani și persoane cheie din Congresul SUA despre situația social-politică din Moldova, despre eforturile Platformei DA de consolidare a unei opoziții democratice veritabile, cât și despre inițiativa lui Andrei Năstase de înaintare a unui candidat comun în cadrul alegerilor prezidențiale din Moldova. Înalții demnitari au salutat deciziile Platformei DA și au încurajat menținerea acelorași principii democratice nobile, în pofida tuturor încercărilor anumitor grupuri de interese de a le împiedica.

 Andrei Năstase a fost invitat și la German Marshall Fund, organizație specializată pe cooperare transatlantică ce susține lideri din societatea civilă din zona balcanică, ce pot crea inițiative democratice și au potențialul de a construi un stat de drept veritabil și instituții de stat funcționale. Liderii GMF au apreciat experiența juridică a lui Andrei Năstase și poziția intransigentă în fața politicienilor corupți, demonstrată în timp prin inițiative neobișnuite pentru societatea moldovenească, se psuen în comunicat.
 Liderul Platformei Demnitate și Adevăr a purtat un dialog și cu Glen Howard, președintele fundației Jamestown, instituție internațională de cercetare care, printre altele, a avut o contribuție directă la căderea regimului Ceașescu prin susținerea celor ce au deconspirat mecanismele interne, antidemocratice și antipopulare ale autorităților.

În cadrul vizitei,  Andrei Năstase, a avut mai multe întâlniri cu oficiali din Senatul american, Oficiul pentru Afaceri Est-Europene al Departamentului de Stat, Grupul de Prieteni ai Moldovei în Congresul SUA „Congressional Moldovan Caucus”.

De asemenea, Andrei Năstase a discutat cu experți ai Consiliului pentru Relații Externe și ai Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale.

Capitol Hill Centrul pentru Studii Strategice si Internationale Consiliul pentru Relatii Externe German Marshall Fund
Mihaela Rotari
Share