(FOTO) Vicepremierul pentru Reintegrare – în vizită în comuna Răscăieți, Ștefan Vodă

(FOTO) Vicepremierul pentru Reintegrare – în vizită în comuna Răscăieți, Ștefan Vodă

Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a întreprins o vizită de lucru în com. Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, informează OFICIAL.

Pe durata vizitei, oficialul a purtat discuții cu primarul localității, conducătorii și angajații instituțiilor publice locale, cadrele didactice și din sfera culturii, locuitorii satului.

Problemele abordate au vizat necesități precum restabilirea aprovizionării cu apă a localității Răscăieții Noi, care face parte din comuna Răscăieți, ameliorarea aprovizionării cu apă a satului Răscăieți, provocările pe care le întâmpină cadrele didactice și angajații din domeniile educației și culturii, proiectele de infrastructură locală – drumuri, iluminat public, precum și promovarea măsurilor de încredere între cele două maluri ale Nistrului.

Vizite au fost desfășurate la Casa de Cultură, Biblioteca Publică, Muzeul de Etnografie, gimnaziul Răscăieți, grădinița ”Andrieș”, precum și la gimnaziul din satul Răscăieții Noi, cu documentarea la fața locului a necesităților curente și doleanțelor colectivelor de muncă.

Au fost evaluate proiectele finanțate prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării, com. Răscăieți beneficiind, până în prezent, de un buget de peste 838 mii lei pentru implementarea a 4 proiecte de interes comunitar (iluminare stradală, renovarea pavilioanelor și terenurilor de joacă la grădinița ”Andrieș”, lucrări de renovare, reparație și dotare a blocului alimentar la grădinița nr. 2 din localitate, precum și amenajarea unui spațiu public cultural).

Vicepremierul Oleg Serebrian a dat asigurări, că problemele nominalizate în cadrul vizitei de lucru vor fi coordonate cu autoritățile naționale de profil și se va interveni pentru găsirea unor soluții.

Share