Fostul ministru de externe, Tudor Ulianovschi, într-o nouă funcție: „Este o oportunitate unică în viața mea”

Fostul ministru de externe, Tudor Ulianovschi, într-o nouă funcție: „Este o oportunitate unică în viața mea”

Fostul ministru de externe al R. Moldova, Tudor Ulianovschi, a fost desemnat unul din Directorii Consiliului /Board-ului SEIA (Asociația Americană a Industriei Energetice Solare), cea mai influentă din Statele Unite, informează OFICIAL.

Tudor Ulianovschi spune că aceasta este o oportunitate unică în viața sa.

„Să stai la aceeași masă, să negociezi și să contribui la elaborarea politicilor industriale în domeniul energiei regenerabile pentru statele înalt dezvoltate – alături de giganticii economiei mondiale în domeniul energetic, inclusiv conducerea companiei Tesla și altele – este o oportunitate unică în viața mea, care depășește cu mult experiența acumulată în cadrul sistemului mondial de comerț – fiind unul din cei 8 candidați mondiali la șefia Organizației Mondiale a Comerțului”, spune fostul ministru.

Tudor Ulianovschi se va afla o săptămână În capitala SUA, unde, în calitate de reprezentant al business-ului american, va avea mai multe întrevederi cu vechii și noii prieteni din cadrul Congresului, Administrației prezidențiale, Departmentului Comerțului și cel al Energiei.

„În cadrul discuțiilor voi propune un nou set de măsuri și sugestii pentru politicile guvernamentale americane, in vederea dezvoltarii businessului și a investițiilor în generarea unei energii curate, mai ieftine și mai eficientă atât pentru economiile statelor dezvoltare, cele în curs de dezvoltare, precum și a celor slab dezvoltate sau mai bine zis -vulnerabile – precum este și Republica Moldova”, mai spune Ulianovschi.

Share