Fost deputat: Personalul implicat în combaterea epidemiei trebuie remunerat pe potrivă

Fost deputat: Personalul implicat în combaterea epidemiei trebuie remunerat pe potrivă

„Despre eroism, compasiune, dar și (i)responsabilitate… Este despre medici, oamenii care salvează viețile noastre. Este și despre oamenii care îi ajută pe medici prin colectarea mijloacelor financiare sau livrarea produselor alimentare. Dar, în principal, este despre iresponsabilitatea puterii…”, susține fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Iurie Țap.

„Or, dincolo de toate, problema alimentării medicilor aflați la datorie trebuia să fie una dintre problemele de bază, așa cum, un om care muncește în condiții extra-nocive, până la epuizare, trebuie protejat! Și foarte important: personalul implicat în combaterea epidemiei trebuie să fie motivat/remunerat pe potrivă”, mai susține Țap.

„Este despre oamenii care ne salvează/asigură viitorul. În acest sens, autoritatea competentă trebuie, în regim de urgență, să întreprindă măsurile de rigoare. Evident, cât de mare n-ar fi această recompensă, nici pe departe nu va putea acoperi riscurile acestor oameni, suferințele și trăirile celor dragi și apropiați…”, a conchis fostul deputat.

Mihaela Rotari

Share