Fost deputat: Guvernanții noștri, venind în fruntea statului, se consideră salvatori ai națiunii

Fost deputat: Guvernanții noștri, venind în fruntea statului, se consideră salvatori ai națiunii

Fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova, dar și ex-vicepremier, Victor Stepaniuc, susține că, în Moldova lipsește dialogul constant la tema dezvoltării țării – între specialiștii în economie, oamenii de știință și politicieni, injformează OFICIAL.

„Toate reformele în economie după anul 1991, ca regulă, s-au făcut haotic, au dus la degradarea economiei și nivelului de viață a cetățenilor și în mare parte s-au realizat de oameni părtinitori și deseori incompetenți și lipsiți de voință, care lucrează doar după sfaturile FMI și în înteresul corporațiilor bogate”, comunică Stepaniuc.

„Guvernanții noștri, venind în fruntea statului ca regulă, neagă tot ce au făcut predecesorii, se consideră salvatori ai națiunii, atotștiutori și deținători ai adevărului absolut. E timpul ca în al 12-lea ceas, măcar actualii guvernanți, politicienii, intelectualii să conștientizeze profund gravele probleme și situația Moldovei. Trebuie dezvoltat dialogul social și politic pe toate diagonalele posibile și de semnat un Pact de Salvare Națională pentru 8 ani, scopul căruia trebuie să fie nu politică, geopolitică și ambițiile de putere, ci strategia dezvoltării țării, creșterea economiei, calității vieții pentru majoritatea cetățenilor, creșterea numărului populației în Moldova, etc etc…”, a conchi fostul deputat, pe Faceook.

Mihaela Rotari

Share