Lider unionist: Epopeea cu „limba de stat” continuă. Frica de limba română revine

Lider unionist: Epopeea cu „limba de stat” continuă. Frica de limba română revine

Președintele Blocului Unității Naționale (BUN), Ion Leașcenco, pe o rețea de socializare, scrie că „epopeea cu „limba de stat” continuă”. „De data asta multiplicată în 250.000 de exemplare. Ideea este bună, dar ținând cont că mai totul în această “țară” este făcut anapoda, istoria cu monedele nu este o excepție”, a mai adăugat unionistul, informează OFICIAL.

„Nu mai zic că statul Republica Moldova nu exista pe 31 august 1989. Asta în caz că autorii nu au știut că limba lor de stat sau de șezut ineficient în fotolii în ultimul sfert de secol nu le-a adus decât disprețul intelectualității, amuzamentul opiniei publice și mila profesorilor de română. Totuși, deputații sovietului suprem al RSSM, au adoptat limba română scrisă cu caractere latine, iar cei 700.000 de oameni prezenți în PMAN pentru asta au ridicat mâinile”, a scris Leașcenco.

„Frica de limba română revine vertiginos și neașteptat de repede. Termenul “română” a fost exclus din concertul jubiliar dedicat sărbătorii naționale “Limba Noastră cea Română”, noii judecători ai Curții Constituționale refuză să zică ce limbă vorbesc sau îi zic moldovenească, intrând în contradicție cu decizia CC din 5 decembrie 2013, dodonul sărbătorește “eliberarea” din banii mei și ai tăi, iar marea schimbare se încăpățânează să vină. Sau a venit, iar noi am așteptat altceva? Lupta geopolitică este la cote maxime fiind ambalată în “haideți să lăsăm geopolitica”, astfel încât vectorul filorus să ocupe tot mai mult teren în acest mult încercat colț de țară. Postarea nu este despre aceste aparent simpatice monede jubiliare ci despre cât de crasă continuă să fie nesimțirea guvernaților de la Chișinău și cât de mare le este disprețul față de tot ce-i românesc. Limba română – Unica stăpână!”, a conchis unionistul.

68326749_398093140846391_5734214594985984000_n

Mihaela Rotari

Share