Fost consilier prezidențial: Procurorii au devenit mai delicați, în rest tot așa activează

Fost consilier prezidențial: Procurorii au devenit mai delicați, în rest tot așa activează

Fostul consilier prezidențial Ion Păduraru spune că după o „analiză” a reformei Procuraturii, procurorii au devenit doar mai delicați, în rest tot așa activează ca și în perioada lui Vladimir Voronin, informează OFICIAL.

El spune că orice procuror, „independent” fiind și „reformat”, în cadrul unui dosar intentat în baza anumitor „bănuieli rezonabile”, este în drept, firește, cu respectarea procedurilor (!) să efectuieze percheziții, să ridice documente etc, inclusiv și în biroul Prim-ministrului actual.

„Și da, poate să rețină pentru 72 de ore un Prim-ministru în funcție și orice alt membru al Guvernului. Aceștia nu beneficiază de imunitate. Iar, dacă judecătorul de instrucție eliberează mandat – îl și arestează. Adică cade tot Guvernul.

După declarațiile destul de surprinzătoare ale dnei Președinte despre faptul că n-a fost informată despre ”operațiunea specială Dodon”, abia aștept să văd (1) dacă procurorii vor ataca cu recurs, așa cum au declarat deja, Încheierea judecătorului de instrucție și (2), dacă Curtea de Apel va menține vreo măsură de control în acest caz.

Între timp, în plină stare de urgență, zeci de judecători nu pot activa din cauza că le-a expirat mandatul de 5 ani, respectiv sute sau poate mii de dosare rămân în aer. Despre CSM ce să Vă zic, parcă e, parcă nu e!”, spune Ion Păduraru.

Share