Filat a inițiat, Leancă a continuat. Iată ce va face Gaburici!

Filat a inițiat, Leancă a continuat. Iată ce va face Gaburici!

Discuțiile privind construcția Gazoductului Iași-Ungheni au fost inițiate în timpul mandatului de prim-ministru al lui Vlad Filat, construcția a fost efectuată în timpul mandatului lui Iurie Leancă, iar noul premier Chiril Gaburici va depune toate eforturile ca acestă să devină operațional în totalitate. Declarații în acest sens au fost făcute de șeful Executivului în cadrul unui interviu pentru hotnews.md.

„Proiectul a fost inițiat în discuțiile cu partea română în anul 2012, în timpul mandatului de premier al domnului Filat, construcția gazoductului fiind lansată și dusă la bun sfârşit în mandatul domnului Leancă. Voi depune tot efortul ca în mandatul meu de premier acest proiect, de importanţă strategică pentru ţara noastră, să devină întru totul operaţional. În contextul situației din regiune, securitatea energetică rămâne una dintre prioritățile de bază ale guvernului Republicii Moldova”, a declarat Chiril Gaburici.

Premierul susține că toţi cetăţenii trebuie să aibă siguranța zilei de mâine şi, “iată de ce, în cel mai scurt timp, împreună cu colegii din guvern, vom demara formalităţile necesare pentru ca acest proiect să fie în întregime unul funcţional”. „În acest sens, vom miza şi în continuare pe suportul României, Uniunii Europene în general, precum și pe cooperarea cu Banca Europeană pentru Investiţii și Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare”, a menționat Gaburici.

Mihaela Rotari

Share