Expert, despre modificarea legii privind activitatea CEC: Acest mecanism trebuie să facă parte dintr-o reformă autentică

Expert, despre modificarea legii privind activitatea CEC: Acest mecanism trebuie să facă parte dintr-o reformă autentică

Directorul de programe al Asociației Promo-LEX, Pavel Postica, are două întrebări pentru deputați în contextul votării proiectului de lege cu privire la activitatea Comisiei Electorale Centrale (CEC), transmite OFICIAL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Pavel Postică menționează că mecanismul de desemnare și revocare trebuie să facă parte dintr-o reformă autentică, nu să fie decizii emotive.

„Parlamentul, în lectura a doua a votat un proiect de lege, care se pare că diminuează din independența membrilor CEC. Întrebarea mea către fracțiunile parlamentare este dacă vor găsi persoane care vor accepta în astfel de condiții să lucreze la CEC? Sunt sigur că mecanismul de desemnare și revocare poate fi revizuit, dar atât mecanismul, garanțiile, autoritățile ce desemnează, etc. trebuie să fie parte a unei reforme autentice și nu decizii bazate pe emoții și simpatii politice. Și a doua întrebare… cine va organiza în așa circumstanțe de fapt și de drept alegerile locale generale din 20 octombrie 2019?”, se întreabă Pavel Postică.

Cristina Parfeni

Share