Ex-vicepremier: Platforma DA este un angajament care, dacă va fi realizat, va schimba fundamental regulile de joc în politică

Ex-vicepremier: Platforma DA este un angajament care, dacă va fi realizat, va schimba fundamental regulile de joc în politică

Politicianul Constantin Oboroc, ex-vicepremier, ex-consilier prezidențial, a declarat că, în pliantul Platformei Demnitate și Adevăr(DA) este un angajament care, dacă va fi realizat, va schimba fundamental regulile de joc în politica moldovenească. Potrivit lui, este vorba despre angajamentul ce prevede că, președinții partidelor politice trebuie să fie aleși prin vot secret, informează OFICIAL.

„Vreau să-i felicit pe acești oameni pentru declanșarea discuțiilor în jurul democrației. Tot respectul pentru ei, pentru că ei au priceput care este importanța democratizării partidelor politice, pentru că de astăzi trăim într-o iluzie că suntem într-o țară democratică”, a declarat Oboroc, în cadrul unei conferințe de presă.

El a spus că, dacă exercițiul de vot secret liber exprimat în partidele politice lipsește nu putem vorbi despre democrație reală în țara noastră.

„Dacă această echipă va merge până la capăt și va contura în normele legale și constituționale ceea ce a început, viața se va schimba fundamental, se va schimba starea de spirit în societate, în partidele politice. Se va schimba, pentru că acești oameni vor merge până la capăt”, a menționat politicianul.

Totodată, Constantin Oboroc a urat Platformei DA putere, succes și caracter ca angajamentul acesta să fie dus până la capăt.

Cristina Jicol

Share