Europarlamentarul Siegfried Mureşan: Vom colabora strâns cu noul Guvern și cu noul Parlament din R.Moldova

Europarlamentarul Siegfried Mureşan: Vom colabora strâns cu noul Guvern și cu noul Parlament din R.Moldova

Europarlamentarul Siegfried Mureşan, preşedintele Delegaţiei Parlamentului European pentru relațiile cu R. Moldova, spune că Moldova are un Parlament nou, legitim, cu o majoritate clară, proeuropeană, care va sprijini transparent viitorul Guvern, informează OFICIAL.

„Prioritatea noastră, a Parlamentului European, este să continuăm să ajutăm cetățenii Republicii Moldova așa cum am făcut-o și până acum”, adaugă Mureșan.

Totodară, europarlamentarul spune că cel mai important lucru pentru Republica Moldova îl reprezintă acum reformele: reformarea administrației publice, îmbunătățirea sistemului de educație și sănătate, întărirea statului de drept.

„Uniunea Europeană a oferit Republicii Moldova, pentru următorii ani, un pachet de redresare economică de 600 de milioane de euro. Este un pachet de investiții și reforme, dar, totodată, un pachet care are rolul de a întări instituțiile din Republica Moldova pentru a fi mai competitive și mai rezistente la crize. Este gândit pe aceleași principii ca Mecanismul de Redresare și Reziliență oferit celor 27 de țări membre ale Uniunii Europene. Vom colabora strâns cu noul Guvern și cu noul Parlament din Republica Moldova pentru implementarea rapidă a acestui pachet de ajutor economic”, a conchis Mureșan.

Doina Secrieru

Share