Eugeniu Nichiforciuc: Republica Moldova, cetăţenii merită şi trebuie să trăiască mai bine

Eugeniu Nichiforciuc: Republica Moldova, cetăţenii merită şi trebuie să trăiască mai bine

Eugeniu Nichiforciuc, președintele Partidului Mișcarea Respect Moldova, afirmă că, 33 de ani în urmă, ţara noastră obţinea independenţa – un eveniment cu adevărat istoric, care a fost posibil datorită curajului şi determinării celor care şi-au asumat misiunea de maximă responsabilitate de a alege această cale pentru Republica Moldova.

Potrivit spuselor sale, din start, tânărul nostru stat a trebuit să facă faţă unor provocări fără precedent – războiul de pe Nistru, trecerea de la economia planificată la cea de piaţă, frecventele crize, aferente procesului de tranziţie etc. Nu a fost uşor, dar important este că am reuşit să ne păstrăm statalitatea, independenţa, să punem bazele unei lumi noi, în care să convieţuim împreună toţi reprezentanţii etniilor ce alcătuiesc astăzi societatea noastră.

„La 33 de ani de la proclamarea independenţei, nici pe departe nu putem spune că Republica Moldova este un stat puternic, dezvoltat, cu un nivel de viaţă adecvat, asigurat cetăţenilor. Dar avem tot de ce este necesar pentru ca aceste obiective să devină realitate. Trebuie doar să ne manifestăm solidar, să dăm dovadă de voinţă, de dorinţă sinceră de a schimba lucrurile şi să acţionăm cu determinare în acest sens.

Mişcarea Respect Moldova are o viziune clară privind foaia de parcurs ce trebuie implementată pentru a realiza obiectivele menţionate, iar echipa noastră are capacităţile şi determinarea necesară.

Republica Moldova, cetăţenii merită şi trebuie să trăiască mai bine. Şi în acest sens vom acţiona ferm şi consecvent.

Felicitări, stimaţi compatrioţi, cu ocazia Zilei Independenţei! Să ne iubim ţara, să credem cu tărie că putem trăi mai bine şi acest lucru numaidecât se va întâmpla!”, a menționat politicianul.

Share