Elevii ar putea studia matematica, fizica și chimia la distanță. Un proiect a fost prezentat la Parlament

Elevii ar putea studia matematica, fizica și chimia la distanță. Un proiect a fost prezentat la Parlament

Președintele Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Adrian Lebedinschi, a prezentat, astăzi, împreună cu elevii inițiatori, proiectul educațional ce vizează instruirea la distanță a elevilor la disciplinele matematică, fizică și chimie, transmite OFICIAL.

Potrivit deputatului, platforma ar permite rezolvarea problemei interne legate de lipsa cadrelor didactice.

„Am aflat din surse media din țară despre niște elevi care își fac studiile peste hotare și care au făcut o platformă ce ne-ar permite să rezolvăm problema lipsei cadrelor didactice. Vorbim despre Gaiț Ilie și Vizitiu Gleb, dar și sora lui Gleb, Ana Vizitiu, care va promova platforma, odată ce fratele ei e plecat în SUA”, a spus Adrian Lebedinschi.

Potrivit autorilor, prin această platformă se încearcă a oferi acces fiecărui elev la curriculă, la orele care le poate avea la școală, iar materialul îl poate accesa online.

Adrian Lebedinschi a menționat că, pe 2 octombrie, când va fi o întâlnire cu profesorii anului, această platformă va fi prezentată și profesorilor și se va încerca atragerea lor în astfel de platforme.

În acest sens, platforma va fi prezentată și Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și va fi identificat un site web pentru această platformă.

Cristina Parfeni

Share