Președintele Parlamentului, în China: Suntem interesați ca investitorii chinezi să investească în domeniul IT

Președintele Parlamentului, în China: Suntem interesați ca investitorii chinezi să investească în domeniul IT

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o întrevedere cu vicepreședintele Comitetului orășenesc Shanghai al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină, Gao Xiaomei, informează OFICIAL.

Potrivit unui comunicat de presă, Speakerul a mulțumit autorităților din Shanghai pentru invitația de a vizita orașul și de a participa la cea de-a 8-a ediție a Forumului Economic Euro-Asiatic, înființat și consolidat de către țările Organizației de Cooperare Shanghai.

Totodată, Zinaida Greceanîi a menționat interesul Republicii Moldova în dezvoltarea și dinamizarea relațiilor bilaterale cu Republica Populară Chineză și a specificat importanța atragerii investițiilor străine în țara noastră. „Suntem interesați ca investitorii chinezi să investească în proiecte de infrastructură, în domeniul IT, cel umanitar și sociale”, a declarat Președintele Parlamentului.

La rândul său, Gao Xiaomei a exprimat deschiderea și interesul autorităților din Shanghai în aprofundarea relațiilor existente cu Republica Moldova, precum și stabilirea de noi cooperări.

Potrivit vicepreședintelui Comitetului orășenesc Shanghai al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină, orașul Shanghai, prin intermediul expoziției internaționale de import, invită partenerii economici din Republica Moldova pentru identificarea de noi oportunități de colaborare.

De asemenea, oficialul chinez a remarcat îmbunătățirea climatului investițional în Republica Moldova, în ultima perioadă și a manifestat interes pentru vinurile și produsele moldovenești.

La finele întrevederii, Zinaida Greceanîi a invitat autoritățile din municipiul Shanghai să viziteze Republica Moldova și a semnat în cartea oaspeților de onoare a primăriei. La fel, în Shanghai, speakerul a lăsat mesaje în cartea oaspeților de onoare a muzeului de planificare a orașului și cea a turnului TV ”Perla Orientului”.

Andriana Cheptine

Share