Eleonora Graur: Deputații din Platforma ”Pentru Moldova” au votat responsabil legile care vor preveni haosul în economia națională

Eleonora Graur: Deputații din Platforma ”Pentru Moldova” au votat responsabil legile care vor preveni haosul în economia națională

Proiectul Legii bugetului și a politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021 au fost votate în prima lectură, iar astfel va fi evitat haosul în întreaga țară, care este inevitabil în cazul blocării acestor legi vitale. Deputata Platformei parlamentare „Pentru Moldova” Eleonora Graur, membră a Comisiei parlamentare pentru control financiar, a menționat într-o postare pe pagina sa de Facebook că Republica Moldova se confruntă cu o criză gravă social-economică, iar neadoptarea Legii bugetului și a politicii bugetar-fiscale pentru 2021 ar fi paralizat țara, ar fi aruncat-o în haos și ar fi pus mulți cetățeni la limita supraviețuirii.

„Deputații responsabili știu că neadoptarea acestor legi ar fi fost pentru domeniile și instituțiile importante ale țării o provocare și o cumpănă pentru întreaga țară. Chiar dacă și deputații Platformei „Pentru Moldova” nu sunt întru totul de acord cu unele prevederi din cele două documente, și-au dat votul asumat și nu au admis astfel agravarea situației din țară”, a punctat Eleonora Graur.

Graur a mai menționat că, la fel de responsabil, membrii Platformei „Pentru Moldova” au votat și pentru legea care va permite activitatea farmaciile mobile în localitățile țării. ”Cetățenii din multe localități din țară nu au acces la cele mai elementare medicamente. Deși a fost adoptată cu întârziere, credem că legea va ajuta cetățenii mai ales în această perioadă de pandemie de Covid-19”, a argumentat parlamentara.

Deputata Platformei „Pentru Moldova” a reiterat că și în continuare va susține și va vota legile bune, utile mai ales în această perioadă complicată. La fel Graur a venit cu un apel către deputații din alte fracțiuni să uite de frustrări și să desfășoare o activitate parlamentară constructivă bazată pe dialog.

Doina Secrieru

Share