Echipa masculină de șah a Republicii Moldova invitați la Parlament

Echipa masculină de șah a Republicii Moldova invitați la Parlament

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a salutat astăzi la Parlament echipa masculină de șah a Republicii Moldova, care s-a clasat pe locul 6 la Olimpiada Mondială, obținând un rezultat istoric și cea mai bună clasare din istorie pentru țara noastră, informează OFICIAL.

Potrivit lui este vorba de o echipă tânără, ambițioasă și care s-a ales cu un rezultat fantastic.

„Mi-au povestit despre experiența trăită în Chennai, India, unde l-au avut ca adversar pe multiplul campion mondial Magnus Carlsen cu care jucătorul nostru, Ivan Schițco, a obținut o remiză onorabilă.

I-am felicitat pe antrenorul Ruslan Soltanici și jucătorii Andrei Macovei, Vladimir Hamițevici, Iulian Baltag, Ivan Schițco și Dragoș Cereș (care nu a fost prezent), le-am urat succes și i-am mulțumit pentru dedicație și bucuria care au adus-o tuturor iubitorilor de șah și nu doar din Republica Moldova. Din 188 de echipe care au participat, să te clasezi pe locul 6, este o performanță extraordinară.

Felicit și echipa feminină din Republica Moldova care s-a clasat pe locul 66.

Cu siguranță am asistat la o săptămână de aur pentru sportul moldovenesc. Canotorul moldovean Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de aur la distanța de 5000 de metri la Campionatul Mondial de canoe din Halifax, tânărul luptătot Cătălin Spînu a devenit campion European la lupte libere, judocanul Mihail Latîșev a câștigat Campionatul Mondial din Ecuador, iar halterofila Alexandrina Ciubotaru, vicecampioană europeană Under 17.

Moldova – țară mica cu oameni valoroși”, spune Grosu.

Share